Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečená růžičková kapusta (zelenina)

3. 10. 2017

500 g růžičkové kapusty (není-li zrovna k dostání vypomůžeme si i s jinou např. fazolky, brokolice, květák, zeleninová směs...)
250 g dušené šunky
2 vejce
200 ml mléka
100 g strouhaného tvrdého sýra
pepř, sůl
máslo na vymazání formy

 

Kapustové růžičky omyjeme a povaříme 3 minuty v osolené vodě. Necháme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky, vejce rozšleháme s mlékem a sýrem. Zapékací misku vymažeme máslem a rozložíme do ní růžičkovou kapustu a šunku, osolíme a opepříme a zalijeme vejci s mlékem a sýrem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

 

zapecena_ruzickova_kapusta2.jpg