Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečená dýně s jáhly a se sterilovaným zelím

2. 10. 2020

1 kg dýně hokkaidó
250 g uvařených jáhel
200 g sterilovaného zelí
3 velké cibule
2 lžíce másla
200 g parmazánu
4 lžíce vlašských ořechů
sůl

Pokrájenou dýni zbavenou semínek vaříme  20 - 30 minut doměkka buď v páře nebo v trošce vody. Při vaření kontrolujeme stav vody a případně dolijeme, aby se nám dýně nepřipekla na dno hrnce. Cibuli nakrájíme na měsíčky a opékáme na mírném ohni na másle se solí doměkka 10 - 15 minut. Sejmeme z plamene a přidáme předem uvařené jáhly, zelí, polovinu sýra, polovinu ořechů a dýni, trochu vše rozmačkáme šťuchadlem na brambory, dosolíme a dáme do zapékací mísy. Nahoru nasypeme zbytek sýra a pečeme v troubě při 180 °C asi půl hodiny. Nakonec posypeme zbylými ořechy a necháme pod grilem zezlátnout.

Zdroj: Apetit 11/2008

 

zapecena_dyne_s_jahlami.jpg