Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slaný koláč s květákem

19. 4. 2016

 

Na těsto:

230 g hl. mouky

Špetka soli

150 g studeného másla

1 žloutek

2-3 lžíce ledové vody

 

Na náplň:

1 květák

100 g anglické

3 vejce

280 ml smetany ke šlehání

180 g tvrdého sýra

sůl, pepř, muškát

 

Přísady na těsto zpracujeme a dáme na půl hodiny do chladna. Těsto vyválíme do koláčové formy a dáme na půl hodiny do lednice. Proložíme pečícím papírem, zatížíme luštěninami a krátce asi 13 minut propečeme v troubě. V osolené vodě povaříme květák, vyškvaříme slaninu, smícháme vejce, smetanu, sýr a koření, přimícháme květák i slaninu a vlijeme na těsto. Pečeme asi půl hodiny.

 

Zdroj: Apetit