Ratatouille
1 lilek
2 cukety
2 papriky
4 velká rajčata
olej
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce octa
1 lžíce cukru krupice
malý svazek bazalky
1 lžička provensálského koření
sůl, pepř
Nejdříve nakrájíme zeleninu, každou zvlášť. Rajčata nejdřív spaříme, oloupeme a pak nakrájíme. V pánvi opečeme na 2 lžících oleje lilky až zezlátnou (asi 5 minut), vyjmeme a opečeme na oleji cuketu (taky asi 5 minut), totéž zopakujeme s paprikou. Vyjmeme a dáme smažit na olej cibuli (asi 5 minut) přidáme nakrájený česnek a po minutě dáme ocet, cukr, koření, rajčata a větší část nakrájených bazalkových listů, po chvilce přidáme ostatní zeleninu, dochutíme solí a pepřem a smažíme asi 5 minut. Podáváme nejlépe s čerstvou křupavou bagetou.
Zdroj: Apetit