Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ratatouille

19. 4. 2016

 

1 lilek

2 cukety

2 papriky

4 velká rajčata

olej

1 velká cibule

3 stroužky česneku

1 lžíce octa

1 lžíce cukru krupice

malý svazek bazalky

1 lžička provensálského koření

sůl, pepř

 

Nejdříve nakrájíme zeleninu, každou zvlášť. Rajčata nejdřív spaříme, oloupeme a pak nakrájíme. V pánvi opečeme na 2 lžících oleje lilky až zezlátnou (asi 5 minut), vyjmeme a opečeme na oleji cuketu (taky asi 5 minut), totéž zopakujeme s paprikou. Vyjmeme a dáme smažit na olej cibuli (asi 5 minut) přidáme nakrájený česnek a po minutě dáme ocet, cukr, koření, rajčata a větší část nakrájených bazalkových listů, po chvilce přidáme ostatní zeleninu, dochutíme solí a pepřem a smažíme asi 5 minut. Podáváme nejlépe s čerstvou křupavou bagetou.

 

Zdroj: Apetit

 

ratatouille.jpg