Ratatouille tradiční
1 lilek
1 cuketa
4 rajčata
1 mrkev
1 paprika
1 cibule
lžička provensálského koření
čerstvá bazalka
2 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
olivový olej
sůl, pepř,
parmazán
Papriku, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s plátky česneku orestujeme na olivovém oleji. Přidáme plechovku rajčat, sůl, pepř, provensálské koření a 20 minut povaříme. Přidáme hrst čerstvé bazalky a rozmixujeme dohladka. Nalijeme na dno zapékací formy. Lilek, cuketa a rajčata nakrájíme na tenké plátky a střídavě pokládáme do formy na připravenou omáčku. Osolíme, opepříme a pokapeme olejem smíchaným s částí čerstvé bazalky. Přikryjeme alobalem a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Podáváme postrouhané parmazánem.
Zdroj: www.madebykristina.cz