Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvička s hráškem

24. 9. 2016

1 cibule
2 lžíce másla
100 g slaniny
4 mrkve
mražený hrášek
drůbeží vývar
125 ml smetany ke šlehání
2 lžičky hladké mouky
sůl, pepř
3 lžíce zakysané smetany
citronová šťáva

Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme slaninu a krátce opečeme. Přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a asi 5 minut opékáme, pak vsypeme hrášek (množství podle chuti), podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. dusíme doměkka. Ve smetaně prošleháme mouku, vlijeme k mrkvi a vaříme 5 minut. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme s vajíčkem (buď natvrdo nebo volským okem) a vařenými bramborami.

Zdroj: Apetit 5/2016

 

mrkvicka_s_hraskem.jpg