Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květák zapečený v bešamelové omáčce

19. 4. 2016

 

 

1 květák

100 g šunky

100 g tvrdého sýra

3 vejce

400 ml mléka

40 g másla

sůl(bylinková)

3 lžíce hladké mouky

2 lžíce plnotučné hořčice

 

Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhánkou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme studeným mlékem, dochutíme solí, hořčicí, přidáme pokrájenou šunku a nastrouhaný sýr, žloutky a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Směsí zalijeme květák a necháme 40 minut zapéct v troubě na 180 °C. Podáváme s bramborami.

 

Zdroj: Pošli recept!

 

kvetak_besamel.jpg