Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krupicové nočky se špenátem

13. 11. 2016

 

300 g listové špenátu (může být i mražený)
olej
1 velká cibule
3 stroužky česneku
300 g směsi sýrů dle chuti
(eidam, čedar, niva, balkán, ementál...)
750 ml mléka
300 g krupice
80 g másla
sůl
6 vajec
250 ml smetany

 

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme špenát a podusíme. Nastrouháme sýry. Do osoleného vroucího mléka vsypeme krupici a máslo a vaříme tak dlouho, až se těsto přestane přichytávat ke stěnám hrnce. Odstavíme, necháme prochladnout a vmícháme postupně vejce jedno po druhém. Ve velkém hrnci necháme přijít do varu osolenou vodu a vhazujeme do ní nočky z krupicové hmoty vykrojené lžičkou namočenou v horké vodě. Vaříme je 6 minut. Slijeme a polovinu nočků dáme do máslem vymazané zapékací mísy, na noky navrstvíme dušený špenát, posypeme větší částí sýra, přidáme druhou polovinu nočků, zbytek sýra a zalijeme smetanou. Pečeme v troubě 20 minut.

Recept náročnější na špinavé nádobí, přesto vřele doporučuji !

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu

 

krupicove_nocky_se_spenatem1.jpg

 

 

 

 

 

krupicove_nocky_se_spenatem2.jpg