Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapustové karbanátky s jablečnou kaší

5. 10. 2024

500 g kapusty
sůl, pepř
máslo
1 cibule
6 plátků toustového chleba
250 ml mléka + 50 ml na chleba
500 g vepřového mletého masa
2 vejce
3 stroužky česneku
2 jablka
1 kg brambor
šťáva z 1 citronu

 

Kapustu rozebereme na listy, odkrojíme tvrdý střed a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka a okapanou jemně nasekáme. Na 2 lžících másla opékáme nakrájenou cibuli dosklovata. toustový chléb nakrájíme a zalijeme asi 50 ml mléka. Smícháme připravenou kapustu, cibuli a namočený chleba s mletým masem, vejci, prolisovaným česnekem, dochutíme solí a pepřem. Ze směsi tvoříme karbanátky a na oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Mezitím uvaříme  brambory v osolené vodě. Slijeme a s cca 250 ml mléka a 100 g másla rozšťoucháme na kaši, dosolíme. Kostičky nakrájených jablek vhodíme do malého množství vařící vody s citronovou šťávou a povaříme 1 minutu. Scedíme a vmícháme do kaše.

Zdroj: Apetit 4/2016

 

kapustove_karbanatky_s_jablecnou_kasi.jpg