Zeleninová pikantní směs
750 okurek nakládaček
625 g cibule
375 g červených nebo žlutých paprik
3 lžíce soli
1 litr octa
500 g třtinového cukru
2 lžíčky kurkumy
1 lžíce hořčičných semínek
kopr
Okurky spaříme vroucí vodou, scedíme, zchladíme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Vložíme do skleněné mísy, přimícháme na půlkolečka nakrájenou cibuli, pokrájenou papriku a sůl a necháme přes noc přikryté stát. Druhý den zeleninu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. V hrnci přivedeme k varu ocet, cukr, kurkumu, hořčici a kopr. Vaříme 10 minut a pak přidáme zeleninu. Rychle převaříme a vypneme. Plníme do čistých sklenic a uzavřeme.
Zdroj: Apetit 8/2011