Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeleninová pikantní směs

16. 8. 2011

 

750  okurek nakládaček

625  g cibule

375  g červených nebo žlutých paprik

3 lžíce soli

1 litr octa

500 g třtinového cukru

2 lžíčky kurkumy

1 lžíce hořčičných semínek

kopr

 

Okurky spaříme vroucí vodou, scedíme, zchladíme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Vložíme do skleněné mísy, přimícháme na půlkolečka nakrájenou cibuli, pokrájenou papriku a sůl a necháme přes noc přikryté stát. Druhý den zeleninu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. V hrnci přivedeme k varu ocet, cukr, kurkumu, hořčici a kopr. Vaříme 10 minut a pak přidáme zeleninu. Rychle převaříme a vypneme. Plníme do čistých sklenic a uzavřeme.

 

Zdroj: Apetit 8/2011

 

smes_chleb_s_maslem.jpg