Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zavařování syrového masa na cesty

15. 1. 2022

na 1,5 kg vepřového masa (kotleta, plecko...)
3 skleničky sedmičky
vývar z vepřového masa
trošku sádla
sůl, pepř

 

Vepřové maso nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm, nasolíme, opepříme a necháme 24 hodin odpočinout v lednici. Uvaříme si vývar a necháme ho vychladnout. Vysterilizujeme řádně sklenice.

Druhý den vymažeme vnitřek sklenice sádlem, naskládáme maso a mezi každou vrstvu lehce nasolíme, vrstvíme cca lehce nad půl sklenice. Pak zalijeme vývarem (ne až nahoru), zavíčkujeme a zavaříme v hrnci při 100 °C hodinu. Necháme do druhého dne vychladnout a znovu zavaříme na 100 °C hodinu.