Limetkový krém
6 limetek
440 g cukru krupice
250 g másla
7 vajec
Limetky omyjeme a osušíme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Šťávu nalijeme do kastrůlku a přisypeme k ní cukr, kůru i máslo. Necháme na mírném ohni zahřívat asi 5 minut dokud se cukr i máslo nerozpustí. Sundáme z ohně a do horké směsi postupně vmícháváme předem rozšlehaná vejce. Vrátíme na mírný oheň a stále mícháme a zahříváme asi 10 - 15 minut. Směs zhoustne. Nevaříme zprudka, jinak se nám krém srazí. Horké nalijeme do zavařovacích skleniček, zavíčkujeme je a na 5 minut obrátíme víčkem dolů, pak otočíme a necháme vychladnout. Krém skladujeme v suchu až 4 měsíce.
Zdroj: Gurmet 1/2011