Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kečup

11. 4. 2016

 

3 kg rajčat

4 cibule

4 jablka

3 stroužky česneku

2 lžíce soli

15 dkg cukru

10 kusů cukerínů

2 lžíce hořčice

2 dl octa

1/2 lžičky mletého pepře

1/2 lžičky kari

1/2 lžičky skořice

1/2 lžičky sladké papriky

1/2 lžičky pálivé papriky (nebo 1/4 lžičky chilli)

5 hřebíčků

1 1/2 lžíce nového koření

 

Rajčata nakrájíme na 1/4, cibuli oloupeme a nakrájíme na 1/8, jablka oloupeme a bez jadřince nakrájíme na 1/8. Vše dáme do velkého hrnce, přidáme všechny ostatní suroviny a vaříme 1 1/2 hodiny pod poklicí. Potom ještě 1/2 hodiny bez poklice. Rozmixujeme, propasírujeme přes síto a naplníme do vyvařených sklenic. Uzavřeme vyvařenými víčky a obrátíme dnem vzhůru.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

kecup.jpg