Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hruškový džem

3. 9. 2014

 

1 kg hrušek

500 g třtinového cukru

2 svitky skořice

1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru

2 hvězdičky badyánu

šťáva z 1 citronu

 

Hrušky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Dáme do mísy, zasypeme cukrem a necháme v chladu přes noc, aby pustili šťávu. Hrušky rozmixujeme, přidáme zázvor, skořici, badyán a citronovou šťávu a promícháme. Směs vlijeme do širokého hrnce se silným dnem a zvolna vaříme dokud nezhoustne asi půl hodiny. Vyjmeme skořici a badyán a plníme do čistých sklenic. Uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

 

Zdroj: Apetit 8/2013

 

hruskovy_dzem.jpg