Zapečené řízky naruby
vepřová kýta
strouhánka
vejce
polohrubá mouka
sůl, pepř, olej
1 šlehačka
3 lžíce kečupu
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a důkladně naklepeme paličkou na prkénku do řízků strouhánku. Vložíme do rozšlehaných vajec a nakonec obalíme v mouce. Usmažíme ve větší vrstvě oleje. Hotové naskládáme do zapékací nádoby vymazané máslem. Pokládáme jeden na druhý, jednotlivé řízky můžeme překrojit, aby jsme vyplnili mezery. Zalijeme smetanou smíchanou s kečupem, 3 vejci, trochou soli a pepře, případně pažitkou (petrželkou). Zapečeme v troubě asi 40 minut na 175 °C. Necháme mírně zchladit, vyklopíme a nožem naporcujeme napříč na plátky. Podáváme s bramborami.
Zdroj: Knihovnička receptů