Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené řízky naruby

10. 4. 2016

 

vepřová kýta

strouhánka

vejce

polohrubá mouka

sůl, pepř, olej

1 šlehačka

3 lžíce kečupu

 

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a  důkladně naklepeme paličkou na prkénku do řízků strouhánku. Vložíme do rozšlehaných vajec a nakonec obalíme v mouce. Usmažíme ve větší vrstvě oleje. Hotové naskládáme do zapékací nádoby vymazané máslem. Pokládáme jeden na druhý, jednotlivé řízky můžeme překrojit, aby jsme vyplnili mezery. Zalijeme smetanou smíchanou s kečupem, 3 vejci, trochou soli a pepře, případně pažitkou (petrželkou). Zapečeme v troubě asi 40 minut na 175 °C.  Necháme mírně zchladit, vyklopíme a nožem naporcujeme napříč na plátky. Podáváme s bramborami.

 

Zdroj: Knihovnička receptů

 

zapecene_rizky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

zapecene_rizky1.jpg