Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové plátky na žampionech

10. 4. 2016

 

 

4 plátky vepřového

25 g másla

1 cibule

400 g žampiony (sterilované)

1 zakysaná smetana

100 g smetanového sýra

1 houbový bujon

sůl, pepř

hladká mouky na zahuštění

 

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a opečeme na másle, vložíme slité žampiony a krátce podusíme, přidáme sýr a necháme rozpustit, dochutíme vývarem, pepřem a solí.

Maso obalíme ve směsi soli, pepře a hladké mouky a opečeme na másle z obou stran. Vložíme do omáčky a dusíme doměkka. Maso vyndáme a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Můžeme zahustit moukou rozpuštěnou v trošce vody. Podáváme s těstovinami.

 

Zdroj: Kuchařka F1

 

veprove_platky_na_zampionech.jpg