Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové na houbách a smetaně

28. 9. 2011

 

2 lžíce oleje

700 g vepřového masa

2 velké cibule

2 stroužky česneku

200 g žampionů nebo čerstvých lesních hub

200 ml zakysané smetany

2 lžíce hrubozrnné hořčice

hrst čerstvých bylinek

sůl, pepř

 

Houby nakrájíme, propláchneme a podusíme. Na oleji zprudka osmažíme tenké plátky masa, vsypeme na půlkolečka nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přihodíme podušené houby, trochu podlijeme vodou, osolíme a opepříme a pod poklicí podusíme. Až je maso měkké, vmícháme smetanu s hořčicí, vsypeme bylinky (petržel, pažitku...) a krátce povaříme. Podáváme s rýží a s na másle podušenou zeleninou (baby karotkou, růžičkovou kapustou...)

 

Zdroj: Apetit 2/2005

 

veprove_na_houbach.jpg