Vepřové na houbách a smetaně
2 lžíce oleje
700 g vepřového masa
2 velké cibule
2 stroužky česneku
200 g žampionů nebo čerstvých lesních hub
200 ml zakysané smetany
2 lžíce hrubozrnné hořčice
hrst čerstvých bylinek
sůl, pepř
Houby nakrájíme, propláchneme a podusíme. Na oleji zprudka osmažíme tenké plátky masa, vsypeme na půlkolečka nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přihodíme podušené houby, trochu podlijeme vodou, osolíme a opepříme a pod poklicí podusíme. Až je maso měkké, vmícháme smetanu s hořčicí, vsypeme bylinky (petržel, pažitku...) a krátce povaříme. Podáváme s rýží a s na másle podušenou zeleninou (baby karotkou, růžičkovou kapustou...)
Zdroj: Apetit 2/2005