Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špízy z vepřového masa s játry a klobásou

21. 4. 2010

 

400 g vepřové kýty

2 stroužky česneku

400 g vepřových jater

2 grilovací klobásy

4 párky

200 g anglické slaniny

2 cibule

1 paprika

olej, kari, sladká paprika, sůl, pepř

 

Maso nakrájíme na kousky a potřeme prolisovaným česnekem. Nakrájená játra poprášíme paprikou a pepřem. Střídavě napichujeme maso, kolečko klobásy, papriku, játra, kolečka párků, kolečka cibule a kostky slaniny. Hotový špíz okořeníme kari a opečeme na oleji. Poté vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme zakryté asi 1/2 hodiny v troubě. Hotové osolíme.

 

Zdroj: chef gurmán

 

spizy_z_masa_jater_klobas.jpg