Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotlety s hořčično-smetanovou omáčkou

10. 4. 2016

 

4 vepřové kotlety

1 větší cibule

3 lžíce másla

½ l vody

½ kostky masoxu

1 lžíce hladké mouky

½ hrnku smetany na vaření

1 lžíce polotučné hořčice

sůl, pepř

 

Maso naklepeme osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran doměkka. Cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou a přidáme masox. Povaříme asi 30 minut, přidáme hořčici a smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Touto omáčkou přelijeme maso. Podáváme s bramborem.

 

Zdroj: Pošli recept!

 

kotlery_horcicnosmetanova_omacka.jpg