Kotleta se šťouchanými bramborami s kapustičkami
600 g brambor
sůl, pepř
250 g kapustiček
50 g másla
4 vepřové kotlety
1 lžíce olivového oleje
citron
na ochucené máslo:
100 g změklého másla
3 lžičky jablečného octa ( balzamika)
2 lžičky hrubozrnné hořčice
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky pepře
Brambory povaříme ve vroucí osolené vodě 7 minut, přidáme na plátky nakrájené kapustičky a vaříme dále do změknutí brambor. Scedíme, vrátíme do hrnce, přidáme máslo, sůl a pepř a nahrubo rozšťoucháme. Na středním ohni opékáme za občasného potřesení asi 6 minut, aby směs mírně zkřupla a byla osmahnutá.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného obracení opečeme kotlety dozlatova (8 - 10 minut) V misce utřeme na hladkou pastu máslo a všechny přísady na ně.
Kotlety podáváme s bramborami s kapustičkami, klínkem citronu a přelité máslem.
Zdroj: Apetit 1/2015