Jdi na obsah Jdi na menu
 


Empanada z vepřové kotlety

3. 4. 2022

těsto:
750 g hladké mouky
375 ml vody
33 g droždí
45 ml  oleje
10 g mleté (uzené) papriky
1 lžička cukru
15 g soli
náplň:
600 g vepřové kotlety
100 g cibule
150 g slaniny
200 g červené papriky
200 g zelené papriky
10 g soli
5 g pepře
20 g krystalového cukru
1 plechovka drcených rajčat
200 g nivy
15 g kremžské hořčice
2 stroužky česneku
bazalka
20 ml oleje
na potření:
žloutek
česnek
oregano
sůl
olej

Zaděláme kvásek z části vlažné vody, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky. Následně smícháme s ostatními ingrediencemi na těsto a vymícháme, necháme na teplém místě kynout.

V pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli a slaninu, pak vhodíme na malé nudličky nakrájené maso a opečeme. Přidáme nakrájené papriky, sůl, pepř a cukr. Chvíli promícháváme nad ohněm, přidáme ostatní suroviny a ještě krátce zahříváme.

Po vykynutí rozdělíme těsto na dvě části. Vyválíme spodek koláče a přeneseme je na pečícím papírem vyloženou formu (plech, pekáč) tak, aby okraje formu překrývaly. Empanadu naplníme a uzavřeme druhou částí těsta. Okraje obou těst k sobě srolujeme. Dozdobíme, potřeme žloutkem a pečeme při 180 °C půl hodiny. Po upečení potřeme směsí oleje, česneku, oregana a soli.

Zdroj: Peče celá země 2022

 

 

empanada3.jpg