Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dušené vepřové na víně, švestkách a brusinkách

27. 10. 2022

2 lžíce oleje
600 g vepřové kýty
malý kousek másla
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
400 ml růžového nebo bílého vína
300 ml drůbežího vývaru
150 g sušených švestek
2 lžíce zavařených brusinek
sůl, pepř

V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky. Vyndáme na talíř, v kastrolu necháme rozpustit máslo a opečme na něm cibuli do změknutí. Vmícháme mouku a pak do hrnce vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo. Zalijeme vývarem a vínem tak, aby maso bylo ponořené. Na mírném plameni vaříme 3/4 hodiny, občas promícháme. Vsypeme švestky a brusinky, případně víno s vývarem, pokud není maso ponořené a vaříme ještě další 1/4 hodiny. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s bramborovou kaší.

 

Zdroj : inspirace Apetit 10/2006

 

dusene_veprove_na_vine.jpg