Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bůčková roláda

4. 12. 2015

 

1,5 kg vykostěného bůčkového plátu

sůl, pepř

200 g mletého masa

6 stroužků česneku

2 lžíce másla

3 vejce

2 cibule

2 snítky tymiánu

300 g jater

150 g loupaných mandlí

3 starší rohlíky

200 ml mléka

1 lžíce hladké mouky

asi 1 litr drůbežího nebo hovězího vývaru

 

Rozprostřeme plát, osolíme, opepříme a potřeme 3 prolisovanými stroužky česneku. Na másle opečeme cibuli dosklovata. Do mletého masa přidáme vejce, zbylý česnek, tymián, nakrájená játra, mandle,namočené a nakrájené rohlíky předem namočené v mléce a opečenou cibulku. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nádivku naneseme na maso, zarolujeme a svážeme provázkem. Pečeme přiklopené 3 hodiny doměkka, podléváme vývarem. Pak zvýšíme teplotu na 200 °C a ještě 20 minut dopečme odkryté dozlatova.

Z pekáčku vyjmeme roládu a pekáček postavíme na plotnu. Šťávu z výpeku zaprášíme moukou, rozmícháme a zalijeme 500 ml vývaru, provaříme ještě 10 minut, přecedíme. Podáváme se šťouchanými brambory.

 

Zdroj: Apetit 2/2012