Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstoviny s růžičkovou kapustou

21. 11. 2021

2 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
300 g těstovin
500 g růžičkové kapusty
200 g zakysané smetany
50 ml mléka
150 g nivy
2 stroužky česneku
2 plátky toustového chleba
3 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžíce slunečnicových semínek

 

Těstoviny uvaříme al dente. Uvaříme i růžičkovou kapustu v osolené vodě. Mezitím vmícháme do zakysané smetany mléko, rozdrobíme sýr, přidáme promačkaný česnek a prošleháme. Růžičkovou kapustu propláchneme studenou vodou, aby si zachovala barvu. Těstoviny slijeme, přesypeme do vymazané zapékací formy, vsypeme kapustu, zalijeme směsí ze zakysané smetany a promícháme. Toustový chléb rozsekáme v mixéru, smícháme s parmazánem a 2 lžícemi oleje, slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi. Chlebovou směsí a semínky posypeme těstoviny a dáme zapéct do trouby na 200 °C asi 15 minut.

 

Zdroj: inspirováno Apetitem 2/2018

 

 

testoviny_s_ruzickovou_kapustou.jpg