Těstoviny s karamelizovanou cibulí
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
6 cibulí
1 lžička sušeného oregana
sůl, pepř
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce cukru
400 g těstovin
parmazán
V hrnci rozehřejeme máslo a olivový olej a na něj přihodíme na tenká půlkolečka cibuli, každých zhruba 10 minut zamícháme dokud cibule nezkaramelizuje. Celý proces trvá asi 40 minut. Nesmíme smažit příliš prudce, aby se cibule nespálila. Na závěr přisypeme cukr, oreganu, sůl a pepř a balzamikový ocet.
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě. Servírujeme těstoviny, na ně zkaramelizovanou cibuli a nahoru vydatně posypeme vrstvu parmazánu.
Zdroj: Apetit 1/2019