Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstoviny al forno

14. 4. 2020

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce protlaku
200 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř, rozmarýn
500 g těstovin
150 g měkkého sýry (dala jsem 1 hermelín a 1 Lučinu)
400 g rajčat
250 ml smetany ke šlehání

Na oleji necháme změknout nakrájenou cibuli a česnek, přidáme protlak a vývar, necháme přejít varem,odstavíme, osolíme a okořeníme pepřem a rozmarýnem. Uvaříme těstoviny, vmícháme je do omáčky spolu se sýrem pokrájeným na kostičky. Dáme do vymazané zapékací misky, poklademe plátky oloupaných rajčat, zalijeme smetanou a zapečeme při 200 °C asi 20 minut.

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu 1

 

testoviny_al_forno.jpg