Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tarhoňa zapečená se zeleninou

12. 4. 2017

3 lžíce oleje
1 velká cibule
4 řapíky celeru
1 paprika
6 sušených rajčat
bazalka
pepř, sůl
mletá paprika
mletý koriandr
250 ml rajčatové passaty
500 g tarhoni
200 g tvrdého sýra

 

Sušená rajčata namočíme na hodinu do vlažné vody. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, řapíky a papriku. Opečeme, ale jen tak, aby zelenina zůstala křupavá. Přihodlíme nakrájená rajčata, Vlijeme passatu a dochutíme kořením. Uvaříme tarhoňu dle návodu na obalu. Smícháme omáčku i uvařené těstovinky, vsypeme do vymaštěné zapékací misky, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme při 200 °C dozlatova.

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu

 

tarhona_zapecena_se_zeleninou.jpg