Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špagety s dýňovorajčatovou omáčkou

2. 10. 2020

Možná z názvu a použitých surovin tento pokrm nevypadá, ale je naprosto dokonalý a u strávníků vyvolává pochvalné salvy :-)

1 dýně Hokkaidó
7 lžic oleje
sůl, pepř
1 lžička sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky sušeného oregana
(já dala bylinky, které jsem měla na balkoně: rozmarýn, tymián, majoránku a bazalku)
1 cibule
300 g loupaných rajčat
200 g mascarpone (při prvním pokusu jsem dala mascarpone, při druhém 33% smetanu)
balení špaget

Dýni nakrájíme a vydlabeme semínka a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Polijeme 3 lžícemi oleje, osolíme, posypeme bylinkami a pečeme 15 minut při 180 °C. Na 2 lžících oleje zpěníme pokrájenou cibuli, vlijeme nakrájená rajčata a necháme na mírném ohni probublávat. Mezitím si uvaříme těstoviny. Dýni přendáme k rajčatové omáčce, 5 minut povaříme a rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Vmícháme mascarpone a dochutíme solí. Omáčkou přelijeme těstoviny. Pozor, omáčka má hustší konzistenci a při chladnutí ztuhne ještě trošku více. Není však na škodu.

Zdroj: Časopis Albert

 

spagety_s_dynovorajcatovou_omackou.jpg