Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špagety carbonara

2. 6. 2020

100 g pancetty, libové slaniny nebo uzeného bůčku
50 g sýra pecorino (tvrdý ovčí sýr)
50 g parmazánu
3 velká vejce
350 g špaget
2 stroužky česneku
50 g másla
sůl, pepř

Špagety povaříme dle návodu na skus (al dente). Česnek oloupeme, trochu zmáčkneme nožem a společně s nakrájenou slaninou dáme osmažit na rozpuštěné máslo. Zhruba pět minut smažíme. Česnek odstraníme. Špagety přesuneme na pánvičku s opečenou slaninou, krátce zahřejeme a odstavíme. Ihned do pánve vlijeme rozšlehaná vajíčka se solí a pepřem a většinou nastrouhaného sýra. Kleštěmi nebo vidličkami těstoviny promícháváme a zdviháme tak, aby se co nejlépe obalily vaječnou směsí, přidáme pár lžic vody v které se vařily těstoviny, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábně vlahá, nikoliv vodnatá. Podáváme posypané zbytkem sýra.

Zdroj: Apetit 2/2006

 

spagety_carbonara.jpg