Špagety carbonara s brokolicí a klobáskami
1 lžíce olivového oleje
8 čerstvých klobásek nebo menších grilovacích
3 vejce
50 g strouhaného parmazánu + další na posypání
sůl, pepř
400 g špaget
1 brokolice
2 stroužky česneku
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Na posledních 5 minut přihodíme růžičky brokolice. Uvařené slijeme, trošku vody z vaření těstovin uchováme bokem. Zatímco se špagety vaří, prošleháme vejce, strouhaný parmazán, sůl a pepř. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kolečka klobásky dozlatova. Pak k nim přidáme nasekaný česnek a další půl minutku opékáme. Odstavíme z ohně. Do pánve přidáme scezené těstoviny s brokolicí a ihned přimícháme vajíčkovou směs a promícháváme, pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody z těstovin. Na talíři posypeme dalším parmazánem.
Zdroj: Apetit 7/2013