Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mac´n´cheese s dýní

3. 10. 2018

500 g dýně hokkaido
sůl, pepř
380 ml mléka
4 lžíce mascarpone
1 lžíce olivového oleje
400 g krátkých těstovin
2 strožky česneku
150 g čedaru
100 g parmazánu
2 snítky rozmarýnu
120 strouhanky

 

Dýni nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C do změknutí. Trvá to asi 20 minut. Zatím uvaříme těstoviny na skus. Upečenou dýni rozmixujeme společně s česnekem, mlékem a mascarpone. Přidáme nastrouhaný čedar, polovinu parmazánu a nasekaný rozmarýn. Zapékací nádobu vymažeme máslem a vysypeme do ní uvařené, slité těstoviny. Zalijeme je dýňovo-sýrovou omáčkou. Strouhanku smícháme se zbylým parmazánem a posypeme navrch. Zapékáme asi 25 minut.

Zdroj: Apetit 9/2018

 

macncheese_s_dyni.jpg