Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lasagne s červenou čočkou a pórkem

26. 3. 2019

sušené pláty lasagni
2 lžíce olivového oleje
3 pórky
100 g červené čočky
10 rajčat (nebo velká sklenice passaty 750 ml)
2 stroužky česneku
bazalka
200 g sýra
250 ml smetany ke šlehání

Na oleji podusíme pokrájené pórky na kolečka, přilijeme 250 ml vody, přidáme čočku a pět minut vaříme. Rajčata rozpůlíme a nastrouháme na struhadle a přidáme na pánev k čočce. (případně vlijeme passatu) Přidáme prolisované stroužky česneku, sůl, bazalku a dusíme pět minut.( Se sušenými pláty lasagni nakládáme tak, jak jsme zvyklý, kdo dává rovnou do zapékané mísy tak dá, já na minutku vkládám do vařící vody). Na dno vymazané zapékací mísy dáme nejprve díl čočkové směsi a na ni narovnáme pláty lasagní, pokračujeme opět vrstvou omáčky a střídavě vršíme dokud máme suroviny. Končíme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme při 180 °C  hodinu.

Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu I

 

lasagne_s_cervenou_cockou.jpg