Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krémové těstoviny s kuřetem a fazolkami

7. 7. 2022

400 g penne či jiných těstovin
250 g zelených fazolek (dala jsem napůl fazolky a hrášek)
1 lžíce olivového oleje
1 svazek jarní cibulky
2 pečená nebo grilovaná kuřecí stehna
5 lžic bazalkového pesta (měla jsem pesto z medvědího česneku)
3 lžíce smetany ke šlehání (dala jsem celých 200 ml)
sůl, pepř
strouhaný parmazán


Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Na posledních 6 minut k nim přihodíme fazolky. Trošku vody z uvařených těstovin si dáme stranou a zbytek slijeme. Mezitím v pánvi na oleji opečeme nakrájenou jarní cibulku, po dvou minutách přihodíme nakrájené kuřecí maso, vmícháme pesto a smetanu a prohřejeme. Promícháme s těstovinami a fazolemi, případně přidáme trochu vody z těstovin. Osolíme, opepříme a posypeme parmazánem.

Zdroj: Apetit 7/2014

 

kremove_testoviny_s_kurecim_masem.jpg