Asijské nudle s mletým mase, zeleninou a nudlemi
3 lžíce olivového oleje
500 ml vepřového masa
200 g bezvaječných nudlí
1,5 cm čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
320 g zeleniny (např. mrkev, pórek, paprika, hrášek...)
4 lžíce sojové omáčky
2 lžičky kukuřičného škrobu
4 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce vody
Ve wok pánvi rozpálíme olej, opečeme na něm mleté maso cca 10 minut. Nudle zalijeme vařící vodou a necháme pár minut stát, aby změkly. Do pánve přidáme oloupaný a nasekaný zázvor, česnek a nakrájenou zeleninu. Opékáme asi 3 minut. Z 1 lžíce sójové omáčky a škrobu umícháme pastu a následně rozmícháme se zbylou sójovkou, chilli omáčkou a vodou. Nudle scedíme, přidáme spolu s ochucenou sójovou omáčkou do pánve k masu a zelenině, promícháme a prohřejeme.
Zdroj: časopis Penny