Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tiramisu po česku

19. 7. 2010

 

2 balíčky dlouhý (případně obyčejných kulatých ) piškotů

2 pomazánková másla bez příchutě

2 smetany ke šlehání á 250ml

150 g cukru moučky

1 dl silné kávy bez lógru

1 vymačkaný pomeranč

trochu rumu

 

Pomazánková másla, smetanu a cukr opatrně promačkáme vidličkou, aby nám vše nevystříkalo a pak vyšleháme do tuhého krému šlehačem. Do vymačkané pomerančové šťávy vlijeme trochu rumu. Piškoty rychle namočíme do pomerančovo-rumové směsi a pak do kávy a klademe do formy, vrstvu pokryjeme krémem, posypeme kakaem a nastrouhanou tmavou čokoládou, postup opakujeme. Dáme vychladit do lednice.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz - mírně upraveno

 

tiramisu_po_cesku.jpg