Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svěží ananasový dezert

11. 9. 2016

1 velký ananasový kompot
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
25 g želatiny
piškoty

 

Pár lžic ananasové šťávy nalijeme na želatinový prášek a necháme nabobtnat. Ananasový kompot i se zbytkem šťávy rozmixujeme. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem do polotuha. Nabobtnalou želatinu zahříváme (nevaříme!) do rozpuštění a nalijeme k rozmixovanému ananasu, vlijeme šlehačku a promícháme. Na dno dortové formy navrstvíme piškoty, zalijeme polovinou krému, opět naskládáme piškoty a dolijeme krém. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne chladit.

(mělo nečekaný úspěch, není příliš sladké )

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

svezi_ananasovy_dezert.jpg