Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svatomartinské rohlíčky

13. 11. 2016

400 g hladké mouky
1 Hera
1 zakysaná smetana
1 vejce na potření
maková náplň:
200 g mletého máku
100 g cukru
100 ml mléka
citronová kůra
cukr s vanilkou na obalení

 

Mouku, heru a zakysnou smetanu vypracujeme v těsto a necháme odležet v lednici zabalené do potravinové fólie. Mezitím si připravíme makovou náplň. Do vroucího mléka vsypeme mletý mák s cukrem a krátce podusíme, přisypeme citronovou kůru.

Vyndáme těsto z lednice, rozdělíme na díly a ty rozválíme do kruhu. Kruh nakrájíme na osm trojúhelníčků. Pomocí lžiček na širší stranu naneseme náplň a zabalíme do tvaru rohlíčků. Potřeme vejcem a pečeme při 200 °C asi 25 minut. Ještě horké obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

 

svatomartinske_rohlicky.jpg