Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sladký chlebíček s meruňkami

5. 4. 2016

 

170 g cukru krupice

170 g másla

4 vejce

250 g hladké mouky

1 balení sušeného droždí

50 ml mléka

150 g sušených nebo čerstvých meruněk

hrst mandlových lupínků

 

Meruňky přes noc namočíme, aby změkly. Nakrájíme je na kostičky. Rozpustíme máslo, přisypeme cukr, mouku a droždí. Vlijeme vejce i mléko a vše spojíme v tekuté těsto.Na závěr opatrně vpracujeme nakrájené meruňky a polovinu mandlových lupínků. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme hrubou moukou. Těsto necháme chvíli odpočnout a mezitím předehřejeme troubu na 140 °C, vlijeme těsto a pečeme asi hodinu a čtvrt.

 

Zdroj: Apetit