Rebarborový štrúdl
Na těsto:
300 g mouky hladké
1 vejce
1 dl vlažné vody
60 g másla
pár kapek octa
špetka soli
2 lžíce smetany
Na náplň:
800 g rebarbory
150 g cukru
1 sáček rozinek
60 g másla
50 g strouhaných oříšků
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžička mleté skořice
Vypracujeme vláčné těsto z mouky se solí, vlažné vody, rozehřátého másla, vejce a několik kapek octa a necháme na teple odležet. Mezitím oloupeme rebarboru a nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami a promícháme. Těsto rozdělíme na 2 díly.Utěrku posypeme moukou a lehce válečkem rozválíme na tenkou placku.Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme oříšky a poklademe rebarborovou směsí. Stočíme a překulíme na vymazaný plech.Potřeme smetanou v pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C a během pečení potíráme smetanou.Upečené sypeme cukrem.
Zdroj: Vlasta