Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rebarborový štrúdl

3. 4. 2016

 

Na těsto:

300 g mouky hladké

1 vejce

1 dl vlažné vody

60 g másla

pár kapek octa

špetka soli

2 lžíce smetany

 

Na náplň: 

800 g rebarbory

150 g cukru

1 sáček rozinek

60 g másla

50 g strouhaných oříšků

2 lžíce citrónové šťávy

1 lžička mleté skořice

 

Vypracujeme vláčné těsto z mouky se solí, vlažné vody, rozehřátého másla, vejce a několik kapek octa a necháme na teple odležet. Mezitím oloupeme rebarboru a nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami a promícháme. Těsto rozdělíme na 2 díly.Utěrku posypeme moukou a lehce válečkem rozválíme na tenkou placku.Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme oříšky a poklademe rebarborovou směsí. Stočíme a překulíme na vymazaný plech.Potřeme smetanou v pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C a během pečení potíráme smetanou.Upečené sypeme cukrem.

 

Zdroj:  Vlasta