Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paví oko

3. 4. 2016

 

Na roládu:

3 vejce

60 g cukru krupice

50 g polohrubé mouky

 

Na ořechovou hmotu:

3 vejce

90 g cukru krupice

60 g mletých ořechů

40 g strouhanky

½ prášku do pečiva

1 vrchovatá lžíce kakaa

1 lžíce rumu

marmeláda do rolády

čokoládová poleva na polití

 

Nejdřív připravíme roládu. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zlehka vmícháme mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Rychle upečeme asi 6 minut na 200°C.Horký plát těsta vyklopíme, sloupneme papír , potřeme marmeládou a pevně srolujeme.
Na ořechovou hmotu ušleháme vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka vmícháme ořechy smíchané se strouhankou, kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rum. 
Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní asi polovinu ořechové hmoty, na ni položíme roládu a zalijeme zbytkem. Povrch uhladíme a celé vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 20 minut. 
Upečený moučník opatrně vyklopíme z formy a po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.Můžeme  ještě posypeme mletými ořechy. 
 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz