Jdi na obsah Jdi na menu
 


Panna cotta

5. 10. 2024

2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany ke šlehání
40 g moučkového cukru
vanilkový lusk
na omáčku:
zralé mango (nebo jiné ovoce)
cukr dle chuti
trochu želatiny a ztužení



Do mističky dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu, necháme 5 minut bobtnat. Smetanu vlijeme do rendlíku spolu s cukrem a vyškrábanou dření z vanilkového cukru. Za občasného míchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a minutu až dvě povaříme, aby se želatina rozpustila. Poté nalijeme do připravených kelímků. Dáme zchladit do lednice. Mango povaříme, rozmixujeme, dochutíme cukrem, případně citronovou šťávou a a pak opět povaříme s želatinou viz. postup výše. Navršíme na panna cottu a dáme opět vychladit.

Zdroj: Apetit 7/2010

 

pana_cotta.jpg