Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ovocné košíčky

24. 9. 2016

těsto:
300 g hladké mouky

špetka soli
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
kůra z poloviny citronu
200 g másla
2 žloutky
náplň:
500 ml plnotučného mléka
60-80 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 sáčky vanilkového pudinku v prášku
120 g másla
1/2 tvarohu
čerstvé nebo kompotované ovoce
1 sáček čirého dortového želé

Ingredience na těsto zpracujeme a dáme chladit do lednice. Vychladlé těsto vtlačíme do formiček na košíčky (formičky nevymazáváme, jdou krásně vyklopit) a pečeme na plechu asi 15 minut při 180 °C. Ještě teplé vyklopíme.

Z mléka poloviny cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Zchladlý pudink rozmixujeme dohladka a postupně zašleháme máslo a tvaroh pokojové teploty, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nazdobíme košíčky. Navrch položíme ovoce a dáme ztuhnout do lednice. Připravíme želé podle návodu na obalu a štětcem přeleštíme ovoce i krém.

Zdroj: Apetit 10/2010

 

ovocne_kosicky.jpg