Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malinová valentýnská roláda

13. 2. 2021

Na těsto:
4 vejce
100 g hladké mouky
100 g cukru krupice
Na krémy:
125 g malin (můžou být i zmražené)
250 ml smetany ke šlehání
1 sáček ztužovače šlehačky
300 g bílé čokolády
ovoce na ozdobu (maliny, physalis, granátové jablko.... pistácie, oříšky....)

 

Vajíčka s cukrem vyšleháme asi 10 minut do světlé pěny. Opatrně zapracujeme mouku. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170 °C cca 12 minut dozlatova. Poté plát pečící papírem nahoru přesuneme na čistou utěrku vysypanou moučkovým cukrem. Pečící papír potřeme houbičkou namočenou ve studené vodě (lépe se tak bude papír z rolády strhávat) a opatrně oddělíme papír od rolády. Piškot i s utěrkou ještě teplé zarolujeme a necháme takto vychladnout.

Smetanu rozdělíme na dvě části. Jednu dáme ohřát do mikrovlnné trouby a hned do ní nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Do druhé namačkáme čerstvé nebo rozmražené maliny a mírně osladíme cukrem. Dáme vychladit a pak vyšleháme společně se ztužovačem smetany dotuha (bude-li se nám zdát směs stále příliš řídká, můžeme přidat lžíci Creme Olé od Dr.Oetkera).

Roládu po vyhladnutí rozmotáme a potřeme malinovým krémem, pak opět zamotáme. Vršek potřeme čokokládovosmetanovou polevou a ozdobíme ovocem. Dáme vychladit do lednice.


Zdroj: seznam - Pro ženy

 

malinova_valentinska_rolada.jpg