Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lehká dýňová roláda s tvarohovým krémem

21. 11. 2021

Na těsto:
menší dýně hokaido
3/4 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1/2 lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička perníkového koření
3 vejce
Na krém:
200 g plnotučného tvarohu (v alobalu)
2 lžíce zakysané smetany
2 vanilkové cukry

 

Dýni nakrájíme na plátky, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 °C  asi 25 minut. Dýni necháme zchladnout a pak rozmixujeme asi s 1 dl vody na pyré. Hotové pyré má být husté jako kaše. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a koření, v míse prošleháme vejce a přidáme k moučné směsi. Nakonec přidáme 3/4 hrnku dýňového pyré. Vše promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, na něj po celé ploše rozetřeme těsto a pečeme asi 15 minut, až se okraje začnou odlupovat od papíru.

Připravíme si čistou utěrku, posypeme ji cukrem, horký plát těsta překlopíme na utěrku, papír stáhneme a těsto i s utěrkou zarolujeme a necháme vychladnout.

Na náplň smícháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem. (koupila jsem řídký tvaroh a tak jsem přidala i želatinový ztužovač). Vychladlou roládu rozmotáme, po celé ploše natřeme krémem a opět zarolujeme. Necháme ztuhnout v lednici.

Zdroj: Seznam, Pro ženy - recepty

 

lehka_dynova_rolada.jpg