Citrónová roláda
Na piškot
4 vejce
4 lžíce horké vody
125 g cukru
1 vanilkový cukr
75 g hl. mouky
50 g solamylu
špetka prášku do pečiva
Na náplň
2 lžičky želatiny
2 lžíce studené vody
3 kostky cukru
kůra z 1 citrónu
5 lžic citrónové šťávy
500 ml smetany
100 g cukru moučka
Piškotové těsto rozetřeme na vymaštěný a pečícím papírem vyložený plech, pečeme na 200-225°C asi 10 – 15 minut. Piškot ihned po upečení vyklopíme na pocukrovanou utěrku. Papír potřeme studenou vodou a rychle stáhneme. Piškot svineme a necháme zchladnout. Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve vodě. Kostky cukru a kůru z citrónu s želatinou zahříváme dokud se vše nerozpustí. Smetanu se šťávou vyšleháme do tuha, přidáme želatinu a došleháme s cukrem. Vychladlou roládu plníme smetanovou směsí.