Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vídeňský zákusek

23. 3. 2016
 

 

Na těsto:

4 vejce

250 g cukru krystalu

1 vanilkový cukr

2 dl oleje

2 dl mléka

300 g polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

 

Na 1.krém:

1 l pomerančového džusu

6 lžic cukru

80 g solamylu

 

Na 2.krém:

125 g másla

3 lžíce cukru moučky

300 ml mléka

1 vanilkový pudinkový prášek (neměla jsem a tak jsem dala karamelový - proto je krémová část tmavé barvy)

1 vanilkový cukr

 

Dále potřebujeme:

piškoty

1/4 l pomerančového džusu

2 lžíce rumu

čokoládová poleva

 

Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Řídké těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Upečeme  na 200 °C asi 10 minut dorůžova. Na 1. krém uvaříme z džusu, solamylu a cukru hustou kaši a ještě teplou ji nalijeme na vychladlé těsto. Na 2. krém uvaříme z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech přišleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém. Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.

 

vidensky_zakusek.jpg