Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ledové mrkvové řezy

23. 2. 2020

100 ml mléka
30 g másla
250 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
250 g nastrouhané mrkve
kůra a šťáva z jednoho citronu
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Poleva:
šťáva z půlky citronu
100 g moučkového cukru 

Cukr, žloutky a změklé máslo utřeme v míse do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mrkev a citronovou šťávu i kůru a umícháme hladké těsto, přilijeme mléko dle potřeby. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zapracujeme zlehka do těsta. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou a vlijeme na něj mrkvové těsto. Pečeme při 175 °C asi 25-30 minut. Ještě teplý koláč potřeme polevou umíchanou z citronové šťávy a cukru.

Zdroj: Apetit 9/2019

 

ledove_mrkvove_rezy.jpg