Šťavnatý vanilkový koláč s jablky
těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
pudinková náplň:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinkové prášky
6 lžic cukru krupice
jablečná náplň:
1 kg jablek
4 lžíce cukru krupice
1 vanilkový pudink
citronová šťáva dle chuti
Vejce vyšleháme s cukry do pěny a zašleháváme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Polovinu těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 °C deset minut. Mezitím si uvaříme pudink z mléka, prášků a cukru. Nastrouháme oloupané jablka a podusíme je s troškou vody a cukry doměkka. Dochutíme citronovou šťávou. Po upečení nalijeme na piškotový plát uvařený pudink, na něj navrstvíme podušená jablka a zalijeme zbývající částí těsta. Pečeme dalších 15 minut. Po upečení pocukrujeme.
Zdroj: www.nejrecept.cz