Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybízový koláč s drobenkou

9. 8. 2010

 

 

Poměr na koláčovou formu:

 

Na těsto:

300 g polohrubé mouky

5 lžic cukru krystalu

125 g másla

1 hrnek mléka

1 vejce

1 lžička prášku do pečiva

 

Na náplň:

2 tvarohy

2 vejce

4 lžíce cukru moučky

rybíz

 

Na drobenku:

3 lžíce hrubé mouky

2 lžíce cukru krupice

1 lžíce másla

 

Poměr na plech:

 

Na těsto:

400 g polohrubé mouky

6,5 lžic cukru krystalu

200 g másla

1 hrnek mléka

2 vejce

1,5 lžičky prášku do pečiva

 

Na náplň:

2 tvarohy

2 vejce

4 lžíce cukru moučky

rybíz

 

Na drobenku:

4 lžíce hrubé mouky

3 lžíce cukru krupice

1,5 lžíce másla

 

Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (koláčovou formu). Z tvarohu, vejce a cukru připravíme směs, kterou lžící opatrně přeneseme na syrové těsto. Posypeme přebraným rybízem a pocukrujeme. Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C asi hodinu.

 

Zdroj: Katka

 

rybizovy_kolac_s_drobenkou.jpg