Rybízový koláč s drobenkou
Poměr na koláčovou formu:
Na těsto:
300 g polohrubé mouky
5 lžic cukru krystalu
125 g másla
1 hrnek mléka
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
Na náplň:
2 tvarohy
2 vejce
4 lžíce cukru moučky
rybíz
Na drobenku:
3 lžíce hrubé mouky
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce másla
Poměr na plech:
Na těsto:
400 g polohrubé mouky
6,5 lžic cukru krystalu
200 g másla
1 hrnek mléka
2 vejce
1,5 lžičky prášku do pečiva
Na náplň:
2 tvarohy
2 vejce
4 lžíce cukru moučky
rybíz
Na drobenku:
4 lžíce hrubé mouky
3 lžíce cukru krupice
1,5 lžíce másla
Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (koláčovou formu). Z tvarohu, vejce a cukru připravíme směs, kterou lžící opatrně přeneseme na syrové těsto. Posypeme přebraným rybízem a pocukrujeme. Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C asi hodinu.
Zdroj: Katka