Pomerančové řezy
Na těsto:
4 vejce
2 lžíce cukru krystalu
2 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
14 lžic polohrubé mouky
1/2 pomeranče
Na náplň:
1 1/2 pomeranče
1 smetana ke šlehání
2 lžíce cukru krystalu
1 želatinový ztužovač dr. Oetker za studena
Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a drobně nasekaný pomeranč (odblaněný) i se šťávou. Nakonec vmícháme tuhý sníh, naneseme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme asi 12 minut na 200 °C. Upečené těsto necháme zchladnout a odstraníme z něho papír. Na krém vyšleháme šlehačku s cukrem do tuha , ztužovač použijeme dle návodu, smícháme se šlehačkou a přidáme nakrájený pomeranč (opět lépe odblanit). Těsto rozkrojíme napůl, Na jednu stranu namažeme náplň a přiklopíme druhou polovinou piškotu. Necháme odležet do druhého dne v lednici. Před podáváním pocukrujeme.