Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomerančové řezy

31. 1. 2010

 

 

Na těsto:

4 vejce

2 lžíce cukru krystalu

2 lžíce oleje

1 lžička prášku do pečiva

14 lžic polohrubé mouky

1/2 pomeranče

 

Na náplň:

1 1/2 pomeranče

1 smetana ke šlehání

2 lžíce cukru krystalu

1 želatinový ztužovač dr. Oetker za studena

 

Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a drobně nasekaný pomeranč (odblaněný) i se šťávou. Nakonec vmícháme tuhý sníh, naneseme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme asi 12 minut na 200 °C. Upečené těsto necháme zchladnout a odstraníme z něho papír. Na krém vyšleháme šlehačku s cukrem do tuha , ztužovač použijeme dle návodu, smícháme se šlehačkou a přidáme nakrájený pomeranč (opět lépe odblanit). Těsto rozkrojíme napůl, Na jednu stranu namažeme náplň a přiklopíme druhou polovinou piškotu. Necháme odležet do druhého dne v lednici. Před podáváním pocukrujeme.

 

pomerancove_rezy.jpg